
Sałatka z awokado, jajkiem i tuńczykiem
Sałatka z awokado, tuńczykiem i jakiem to dobry pomysł na lekki posiłek w czasie dnia. Warzywa, jajko i tuńczyk i awokado dostarczą energii, ale też witamin i minerałów. Dietetyczna sałatka z tuńczykiem sprawdzi się także na różnych przyjęciach i imprezach – również jako karnawałowa przekąska. Szybka w przygotowaniu, na dodatek fit, smaczna i zdrowa. Spróbuj!
Sałatka z tuńczykiem, jakiem i awokado – przepis
Składniki:
- 1 łyżeczka octu jabłkowego,
- 1 łyżka oliwy,
- ulubione przyprawy
- jajko
- tuńczyk w oliwie 80g
- ½ opakowania miks sałat z rukolą,
- 3 łyżki zielonych oliwek
- ½ cebuli
- ½ awokado

Sposób wykonania:
Sałaty umyć, odwirować, ułożyć na półmisku. Dodać pokrojoną cebulę, awokado i oliwki. Tuńczyka lekko odsączyć i wyłożyć na warzywa. Na koniec dodać jajko pokrojone w ósemki. Sałatkę polać sosem z oliwy, octu jabłkowego i ulubionych ziół.

Smacznego 🙂
Inny sposób na awokado – przepisy tu