Sałatka z awokado, jajkiem i tuńczykiem

Sałatka z awokado, jajkiem i tuńczykiem

17 stycznia, 2020 0 przez Redakcja

Sałatka z awokado, tuńczykiem i jakiem to dobry pomysł na lekki posiłek w czasie dnia. Warzywa, jajko i tuńczyk i awokado dostarczą energii, ale też witamin i minerałów. Dietetyczna sałatka z tuńczykiem sprawdzi się także na różnych przyjęciach i imprezach – również jako karnawałowa przekąska. Szybka w przygotowaniu, na dodatek fit, smaczna i zdrowa. Spróbuj!

Sałatka z tuńczykiem, jakiem i awokado – przepis

Składniki:

  • 1 łyżeczka octu jabłkowego,
  • 1 łyżka oliwy,
  • ulubione przyprawy
  • jajko
  • tuńczyk w oliwie 80g
  • ½ opakowania miks sałat z rukolą,
  • 3 łyżki zielonych oliwek
  • ½ cebuli
  • ½ awokado

Sposób wykonania:

Sałaty umyć, odwirować, ułożyć na półmisku. Dodać pokrojoną cebulę, awokado i oliwki. Tuńczyka lekko odsączyć i wyłożyć na warzywa. Na koniec dodać jajko pokrojone w ósemki. Sałatkę polać sosem z oliwy, octu jabłkowego i ulubionych ziół.

Smacznego 🙂

Inny sposób na awokado – przepisy tu